En wat ondernemen we zo al?!

 

Braderie in Deest

In augustus 2022 bemensen nichtjes Femke, Nienke en Saffron een kraampje op de Braderie in Deest. We zijn verheugd dat het telkens weer leidt tot een mooie opbrengst.

In Deest heeft Nens een deel van haar jeugd doorgebracht. Haar ouders en zus wonen er nog altijd. En daar bevindt zich dan ook het kloppend ๐Ÿ’œvan deze Stichting.

 

 

 

Nieuw Verkooppunt in Dodewaard

Bij Leuk! Bloem & Kado in Dodewaard was  Nancy zelf ook regelmatig te vinden. In juli 2022 sluit deze winkel zich als verkooppunt aan bij de Stichting.

 

Maas en Walers in actie voor ALS

'Frank de Jong en Ellen Thomassen zijn beiden exploitant van een dorpshuis. De een van dorpshuis de Lier in Puiflijk, de ander van dorpshuis 't Trefpunt in Deest. Beiden zijn ondernemers én ondernemend. Helaas is er nog een andere overeenkomst: zowel Franks als Ellen verloor een dierbare aan de ziekte ALS. Het is echter niet het verdriet dat hen samenbracht, maar de acties die ze op touw  hebben gezet voor Stichting ALS Nederland.'

Maas en Walers in actie voor ALS - DeMaasenWaler, juni 2022

 

 

 

De eerste opbrengst geschonken

Jaarlijks dragen we een deel van onze opbrengsten af aan goede doelen (stichtingen) die zorgen voor een betere levenskwaliteit en/of zorg voor ALS patiënten en hun omgeving.

Medio april 2022 heeft de penningmeester aan de Stichting ALS op de Weg een eerste bedrag overgemaakt. ๐Ÿงก

 

Kerst, de beste tijd om te pieken!

En gepiekt  hebben we! We kochten o.a. 75 borrelplanken in.  En zonder dat we er íets over hadden vermeld op onze Facebookpagina, waren er al 50 verkocht.  De rest volgde in de weken daarna. 

Jan Willem Tijssen , vers specialist in  Puiflijk en oud klasgenoot van Nancy, bood aan wat lekkers te verzorgen voor óp de borrelplank. 

 

ALS Nabestaandendag

Op 2 november 2021 vindt de ALS Nabestaandendag plaats. Tientallen nabestaanden, waaronder Ellen, zijn aanwezig.  Er wordt ruimte geboden om over je overleden familielid of vriend vertellen. 

Ellen vertelt er over de Stichting Letters by Nens en neemt kaarten mee om uit te delen: “Een mooie dag maak je zelf”.

 

 

Burendag september 2021

Saffron, Ellen en enkele vriendinnen bemensen de kraam op het plein  voor ’t Trefpunt in Deest. Met een mooie opbrengst aan het einde van de dag.

ALS Lenteloop
In juni 2021 lopen dochter Kyra, vriendin Betty, Esmeralda en Ineke mee met de ALS Lenteloop in De Bilt. 

Speciaal voor deze bijzondere dag hebben zij een shirt laten drukken in memory of Nancy. Zij hebben een mooi bedrag opgehaald voor de Stichting.

 

 

Dank aan de collega's van Nens bij de Rabobank

Van Nens haar oud collega’s van de Rabobank afdeling MKB ontvangen we de eerste grote donatie.  In april 2021 neemt Kyra de cheque in ontvangst uit handen van Leon van Esseveldt.

 

 

Oprichting Stichting  Letters by Nens

Op maandag 29 maart 2021 is de oprichtingsakte van de Stichting Letters by Nens ondertekend bij de notaris.

Kyra van Neerbos is voorzitter. Ellen Thomassen is penningmeester. En Lilian van Zandbrink is secretaris.  Mede oprichters zijn Saffron Derks en Tamar van Neerbos.  Algemeen bestuursleden zijn: José van den Berg, Annebet van Gemert en Betty van Bodegom, drie goede vriendinnen van Nancy.