En wat ondernemen we zo al?!

 

Mei 2023

Vrienden van de Stichting. Nienke, dochter van nicht Femke, is aan het werk geslagen voor de Stichting. Ze maakt de mooiste armbandjes en speciaal voor ons onderstaand setje. Verkrijgbaar voor 7,95 bij 't Trefpunt in Deest én bij Nienke: Informatie | byynienke!

April 2023. Jaarlijkse donatie komt ten goede aan  Luka & The Lights - legt ALS uit aan kinderen

Jaarlijks dragen we een deel van onze opbrengsten af aan goede doelen (stichtingen) die zorgen voor een betere levenskwaliteit en/of zorg voor ALS patiënten en hun omgeving.  Dit jaar deden we dat aan Luka & The LightsWe zijn als Stichting onder de indruk van dit initiatief vanuit ervaringskundige  'weduwe in opleiding' dat gericht is op kinderen van ALS patiënten🧑

Luka & The Lights: The creators of Luka had to explain ALS to their young kids when dad (age 35) was diagnosed with a form of ALS, a couple of years ago. There was hardly any information available let alone sufficient material. This resulted in writing the script for the short animated film Luka & the lights, produced especially for children of all ages, made by Big Grin Productions. Team Luka works together with doctors, specialists, other patients, teachers and the Dutch ALS Foundation.

Maart 2023 

We hebben deze maand twee mooie donaties mogen ontvangen. Vanuit Beuningen en Deest. Hartelijk dank!

πŸ’œ12 februari 2023 Nens d'r verjaardag! πŸ’œ

Je had nog heul lang moeten leven Nens. Volkomen kak-dus dat we niet samen je verjaardag kunnen vieren vandaag.
Maar conform jouw zalige levenshouding doen wij door: wie zeurt is af, wie de zon niet ziet achter de wolken ook. Een borreltje met wat lekkers is vandaag verplicht. En ja, een beetje janken op zijn tijd is ook goed.

Januari 2023. Verkooppunt uitgelicht: BiSonder

Op de foto hieronder Joyce Hendriks van BiSonder voor kado's en verhalen in Wijchen. BiSonder is een maatschappelijke kadowinkel en vanaf het prille begin verkooppunt voor de Stichting. 

Joyce is de drijvende kracht achter BiSonder. Joyce: "BiSonder is een leerwerkplek speciaal voor mensen die een plek willen op de arbeidsmarkt, maar die stap naar een baan niet kunnen zetten. We willen onze medewerkers en klanten  inspireren, ontroeren en uitdagen." 

Wij zijn ongelooflijk blij met dit prachtige verkooppunt. 

Eindejaar 2022 

Judith van 't Schuurtje in Herveld, één van onze verkooppunten, maakte aan het einde van het jaar een mooi bedrag aan ons over. Dank je wel! 

En Esmeralda, die een shiatsu praktijk heeft in Tiel, kocht maar liefst 200 kaarten bij ons, maakte er een lief hangertje aan en deelt deze uit als bedankje aan haar klanten. Hoe leuk is dat!

Veel dank aan Joke en Engeline!

Joke en Engeline organiseerden een loterij tijdens de Kerstfair in 'Trefpunt op 18 december 2022. En daar werd heel goed gebruik van gemaakt. Het resulteerde in een prachtig bedrag voor de Stichting Letters by Nens.

Ellen Thomassen, de penningmeester van de Stichting en zus van Nens, nam het na afloop van de Kerstfair namens de Stichting in ontvangst. Onze waardering voor en dank aan jullie is groot.

 

 

 

18 december 2022 Kerstfair in 't Trefpunt in Deest

Dank allen voor jullie aankopen dan wel donaties bij onze eigen kraam. Daar gaven we een lootje bij weg.  

Het winnend lot (nr. 903) bleek in handen van Gertine. Zij heeft zich inmiddels via onze Facebookpagina gemeld. Veel plezier met een onvervalste Letters by Nens-borrelplank, maak er mooie herinneringen mee!

 

 

We kijken terug op een goed bezochte en leuke Kerstfair in 't Trefpunt in Deest in december 2022. 

Veel verenigingen stonden er met hun waren. En ook onze Stichting ontbrak niet. Annebet en Lilian bemensten de kraam. Ria en Piet, de ouders van Nens, kwamen natuurlijk even langs. 

Op de foto: Ria, Piet en Annebet.

Dank lieve kerstborrelaars in Puiflijk!

Tamar en José trotseerden de kou in Puiflijk en  bemensten samen de kraam op de dorps kerstborrel. Er werd van alles verkocht en ze ontvingen tal van donaties.

Dank lieve kerstborrelaars!

Tamar en José zitten inmiddels binnen op te warmen met  choco😁 #kou #buiten #allesvoorde stichting 

(Op de foto Ellen, die even langs wipte, en José.)

Kerstdrukte met het inpakken

Decembermaand, dus volop drukte met het inpakken van onze producten. Op de foto zijn Corry en Ria (tevens de moeder van Nancy) van de Bond van Ouderen in Deest druk doende.  Niet op de foto maar ook heel druk bezig geweest is Saffron, het nichtje van Nancy.

Kerst, de beste tijd om te pieken!

Het is november2022  en zo langzamerhand raken wij in kerststemming. Bij Landwinkel de Zandroos in Afferden en Leuk! Bloem & Kado in Dodewaard zijn onze kerstkaarten inmiddels  verkrijgbaar. En Made With Love in Druten heeft ons al weer geholpen met een flink aantal borrelplanken. (Die ook door Sinterklaas gewaardeerd worden als kadootjes.)

πŸ’œ Just Take it Day by Day, 27 oktober 2022 πŸ’œ 

Nens is vandaag al twee jaar niet meer bij ons.

We zetten haar creativiteit voort in de Stichting Letters by Nens.

 

Doe als Nens. Neem de dag zoals die komt en vergeet niet in je broek te piesen van het lachen!

Braderie in Deest

In augustus 2022 bemensen nichtjes Femke, Nienke en Saffron een kraampje op de Braderie in Deest. We zijn verheugd dat het telkens weer leidt tot een mooie opbrengst.

In Deest heeft Nens een deel van haar jeugd doorgebracht. Haar ouders en zus wonen er nog altijd. En daar bevindt zich dan ook het kloppend πŸ’œvan deze Stichting.

Nieuw Verkooppunt in Dodewaard

Bij Leuk! Bloem & Kado in Dodewaard was  Nancy zelf ook regelmatig te vinden. In juli 2022 sluit deze winkel zich als verkooppunt aan bij de Stichting.

Maas en Walers in actie voor ALS

'Frank de Jong en Ellen Thomassen zijn beiden exploitant van een dorpshuis. De een van dorpshuis de Lier in Puiflijk, de ander van dorpshuis 't Trefpunt in Deest. Beiden zijn ondernemers én ondernemend. Helaas is er nog een andere overeenkomst: zowel Franks als Ellen verloor een dierbare aan de ziekte ALS. Het is echter niet het verdriet dat hen samenbracht, maar de acties die ze op touw  hebben gezet voor Stichting ALS Nederland.'

Maas en Walers in actie voor ALS - DeMaasenWaler, juni 2022

 

De eerste opbrengst geschonken

Jaarlijks dragen we een deel van onze opbrengsten af aan goede doelen (stichtingen) die zorgen voor een betere levenskwaliteit en/of zorg voor ALS patiënten en hun omgeving.

Medio april 2022 heeft de penningmeester aan de Stichting ALS op de Weg een eerste bedrag overgemaakt. 🧑

Kerst, de beste tijd om te pieken!

En gepiekt  hebben we! We kochten o.a. 75 borrelplanken in.  En zonder dat we er íets over hadden vermeld op onze Facebookpagina, waren er al 50 verkocht.  De rest volgde in de weken daarna. 

Jan Willem Tijssen , vers specialist in  Puiflijk en oud klasgenoot van Nancy, bood aan wat lekkers te verzorgen voor óp de borrelplank. 

 

ALS Nabestaandendag

Op 2 november 2021 vindt de ALS Nabestaandendag plaats. Tientallen nabestaanden, waaronder Ellen, zijn aanwezig.  Er wordt ruimte geboden om over je overleden familielid of vriend vertellen. 

Ellen vertelt er over de Stichting Letters by Nens en neemt kaarten mee om uit te delen: “Een mooie dag maak je zelf”.

 

 

Burendag september 2021

Saffron, Ellen en enkele vriendinnen bemensen de kraam op het plein  voor ’t Trefpunt in Deest. Met een mooie opbrengst aan het einde van de dag.

ALS Lenteloop
In juni 2021 lopen dochter Kyra, vriendin Betty, Esmeralda en Ineke mee met de ALS Lenteloop in De Bilt. 

Speciaal voor deze bijzondere dag hebben zij een shirt laten drukken in memory of Nancy. Zij hebben een mooi bedrag opgehaald voor de Stichting.

 

 

Dank aan de collega's van Nens bij de Rabobank

Van Nens haar oud collega’s van de Rabobank afdeling MKB ontvangen we de eerste grote donatie.  In april 2021 neemt Kyra de cheque in ontvangst uit handen van Leon van Esseveldt.

 

 

Oprichting Stichting  Letters by Nens

Op maandag 29 maart 2021 is de oprichtingsakte van de Stichting Letters by Nens ondertekend bij de notaris.

Kyra van Neerbos is voorzitter. Ellen Thomassen is penningmeester. En Lilian van Zandbrink is secretaris.  Mede oprichters zijn Saffron Derks en Tamar van Neerbos.  Algemeen bestuursleden zijn: José van den Berg, Annebet van Gemert en Betty van Bodegom, drie goede vriendinnen van Nancy.