DANK DANK ALLE LIEVE GULLE GEVERS!

 

v.r.n.l. Betty, Kyra, José, Annebet, Tamar, Saffron, Ellen en Lilian

29 maart 2024: We bestaan drie jaar

Vandaag precies drie jaar geleden is de Stichting Letters by Nens opgericht. 

Voor het Bestuur het moment om weer eens met zijn allen fysiek bij elkaar te komen. In coronatijd opgestart, zijn we er aan gewend geraakt om veel online af te stemmen. En bij de diverse activiteiten opereren we doorgaans in kleinere groepjes.

Waar we het allemaal voor doen

We hebben de balans opgemaakt over de intensieve periode die achter ons ligt. En we bespraken de jaarlijkse afdracht aan het goede doel, of in dit geval de diverse goede doelen. Binnenkort meer hierover!

24 februari 2024: terugblik 

Het is even stil geweest sinds al onze belevenissen rond Serious Request. We denken er nog altijd vaak aan terug. Onder de indruk van wat er in korte tijd mede dank zij onze gulle gevers én alle praktische handen tot stand kon komen.

Precies 2 maanden geleden mochten wij het mooie bedrag van 3.000 euro naar het Glazen Huis in Nijmegen brengen. Met een eindbedrag van: 

16 januari 2024:  T Schuurtje Herveld

We ontvingen vandaag een prachtig bedrag van Judith van T Schuurtje in Herveld. Hartelijk dank! 

Zij verkoopt brocante, hand gemaakte en tweedehands spullen in T Schuurtje. De opbrengst van de ingebrachte (opknap)meubeltjes, huisraad, snuisterijen etc. gaat naar goede doelen.  En zo verkoopt zij ook de kaarten van Nens.  

Je vindt T Schuurtje, tussen Valburg en Herveld, aan de Tielsestraat. (Tussen nummer 131 en 133.)

15 januari 2024: Hartelijk dank zorggroep Maas & Waal!

Zorggroep Maas & Waal organiseerde medio december jl. een kerstmarkt voor haar personeel. Zorgmedewerkers konden daar muntjes inwisselen en zo zelf hun kerstpakket samen stellen.  

Wij waren als Stichting van harte welkom om een stand in te richten. Over de opbrengsten van de verkoop van onze kaarten, borrelplanken en mokken ontvingen wij vandaag bericht.

 

"Deze week hebben we gezamenlijk de munten geteld die door Stichting Letters by Nens zijn ontvangen tijdens de kerstmarkt van 2023. Er is voor maar liefst € 267,50 besteed. Dank je wel voor jullie medewerking en heel veel succes toegewenst met jullie mooie stichting." Aldus Patricia van den Brink - Thomassen, Management Secretaresse van de Zorggroep.

Dank júllie wel, lieve Zorggroep Maas & Waal! 

En een dikke dank je wel ook aan nicht Femke, zij tipte ons over deze actie vanuit Zorggroep Maas & Waal.

29 december 2023: dank aan HuurdersBelangen Druten

Op de valreep van het jaar ontvingen wij een prachtige donatie van HuurdersBelangen Druten.

Jan van As van HuurdersBelangen Druten: "ALS is een vreselijke ziekte. Wij als bestuur weten zeker dat  deze bijdrage op een goede plaats terecht komt.

In samenspraak met de leden hebben we besloten om de vereniging op te heffen. We besloten vervolgens als bestuur in onze laatste vergadering - unaniem -  tot opheffen van de rekening en het doneren van het restant bedrag over aan de Stichting Letters by Nens."

"Enorm mooi gebaar, we zijn er even helemaal stil van",  aldus Ellen die het in ontvangst mocht nemen.

Ellen vervolgt: "Super dank namens ons als bestuur van de Stichting Letters by Nens. We zorgen dat jullie donatie een mooie bestemming krijgt. "

25 december 2023:  Wat een fantastische opbrengst!

"De actie van NPO3FM voor Serious Request eindigt voorlopig op ruim

7,5 miljoen euro!

Wat een fantastisch bedrag voor ALS Nederland ! Hopelijk kunnen ze hier mooie dingen mee doen en zorgen voor een doorbraak zodat de ziekte kan stoppen." Aldus Ellen Thomassen, namens het bestuur van de Stichting Letters by Nens. 

 

22 december 2023: Op naar het Glazen Huis!

Op vrijdagavond 22 december hebben wij namens de Stichting Letters by Nens maar liefst

3.000 euro 

mogen overhandigen bij het Glazen Huis. 

Iedereen hartelijk dank voor het kopen van onze kaarten en donaties. Wij zijn er een beetje stil van.

 

Nens in het Glazen Huis

We hebben wel een paar traantjes weggepinkt deze actieweken. We zijn trots op het steentje dat wij  - dank zij al onze gulle gevers - hieraan mochten bijdragen. 

 

En omdat Nens Nens niet zou zijn geweest, hebben we indachtig haar ook hard gegrijnsd om het feit dat ze in het Glazen Huis aan de muur is komen te hangen.

24 december: de laatste dag in actie voor Serious Request

Grote en kleine bedragen. We ontvangen het allemaal met liefde. Alle beetjes helpen, alles is ons dierbaar.

Van de 0,50ct die in de collectebus gaat bij 't Trefpunt in Deest. Tot de grotere bedragen. Alles is om stil van te worden.  Vandaag een speciale dank aan de Belangen Vereniging Senioren Deest voor haar bijdrage. 

Heel hartelijk dank!

23 + 24 december 2023: in de actie voor Serious Request

En de donaties blijven maar binnen stromen van alle kanten. 

 

Hartelijk dank!  de anonieme gever; Johan; Monique; Pip; Wessel; Mayke (weer!); Bianca; Twan; Igor; Cynthia; Ludie; Mo; Marie-Pascale; Mariëlle; Michel en Branca; Robin; Carolien; Janneke; Ursula; Frans; Nelly; Tamar; Ria en Piet; Huize Kole; Ilse; José; De Vreetjes; Barbera; Lynn; Ingrid en Mayke! 

 

 

22 december 2023: in actie voor Serious Request

Vrijdagavond  hebben wij namens de Stichting Letters by Nens maar liefst

3.000 euro 

mogen overhandigen bij het Glazen Huis.

Iedereen hartelijk dank voor het kopen van onze kaarten en donaties. Wij zijn er een beetje stil van.

Vanzelfsprekend komt de opbrengst van de kaartenverkoop dit weekend ook nog ten goede aan de actie van Serious Request!

21 december 2023; In actie voor Serious Request

Tussenstand Letters by Nens. We hebben inmiddels al

2.500 euro!

opgehaald via onze kaarten actie én de website van NPO3FM.

We zijn meer dan dankbaar voor alle gulle giften!

 

 

21 december 2023: met een lach en een traan in actie voor Serious Request

We hebben als Stichting de actie-vibe helemaal te pakken. Na 7 weken actie voeren, laat deze landelijke actieweek met het Glazen Huis én alle lieve donaties die binnen komen ons niet bepaald onberoerd. 

We hebben tot nu toe ongeveer 250 setjes kaarten mogen verkopen! Vanavond hebben we dat bedrag bij 'ons deel' van de NPO3FM website gebracht en komen we uit op een (voorlopig) totaal van maar liefst 2.500 euro! 

Een cheque met dit prachtige bedrag gaan we morgen  - vrijdagavond 22 december - naar het Glazen Huis brengen!

21 december 2023: oude collega's Nens laten zich niet onbetuigd

Oud collega's van Nens van de Rabobank Regio Nijmegen liepen vandaag rechtstreeks vanuit bank naar de Grote Markt met een cheque van maar liefst 4.000 euro.

Móói hoor Christien c.s.! 

20 december 2023: de Fam op bezoek bij het Glazen Huis in actie

Vandaag nam Kyra haar opa en oma, en de ouders van Nens, mee naar Nijmegen. Een kijkje nemen bij het Glazen Huis en bij het Billboard.  We werden er allemaal een beetje stil van. Zoveel liefde en pijn en trots. 

En nichtje Anja nam een kijkje voor ze naar haar werk ging. Ze kijkt weliswaar dapper in de camera, maar was er ook stil van.

19 -21 december 2023: in de actie voor Serious Request

Van 1 tot tientallen setjes kaarten. Er wordt van alles besteld. Daarbij nog de donaties via de website van NPO3FM. 

 

Hartelijk dank!  Jacqueline; Riet; Mayke; Tante Nettie; Bernadette; Esmeralda; Trijntje; Klaas; en Peter en Deborah;Mark; Monique; Joris; Leo; Jan en Monique; Jan; Karin; Leen en Martha; Henkjan en Sylvia; Trees en Machtelt; Jan en Marja; Marga en Dirko; Henri; Aline en Dick; Hans en Elise; JW; Janetta; Bert en Ditsy; Gerard en Hanny; Hans en Elza en Margreet!

18 december 2023: Nienke in actie voor Serious Request

Ook nichtje Nienke is in actie voor Serious Request.

Ze maakt de mooiste armbandjes en verkoopt ze via haar website 'by Nienke'.

Ze helpt daarmee Stichting ALS Nederland en maakt kans op een fantastische nacht op school. Dank Nienke!

zondag 17 december 2023: Serious Request Actieweek van start in Nijmegen! 

Vanmiddag sprak Ellen over de Stichting en over Nens tijdens de opening van een expositie. Samen met Frank de Jong is Ellen op de gevoelige plaat vastgelegd.

 

Zij zijn beiden te bewonderen op een billboard bij het LUX theater in Nijmegen.

 

Actie van start in Nijmegen

16 december 2023: in actie voor Serious Request

Grote bestellingen en kleine bestellingen. Sinds we op 17 november de actie zijn gestart hebben al veel vrienden, familie, bekenden en minder bekenden ons weten te bereiken.

 

Hartelijk dank! Inge; M. van der Kroef; Marjo en Hans; Marielle; Ria; Dik en Georgette; Elly en Vtwin Logistics; Anja; Bergkamp BV; 

11 + 12 december 2023: Zorggroep Maas & Waal draagt een muntje bij

We zijn twee dagen te gast bij Zorggroep Maas & Waal. Groenrijk Beneden Leeuwen opent haar deuren voor 16.00u zodat medewerkers van de Zorggroep daar hun kerstattentie kunnen uitzoeken.

Dankbaar dat wij met onze artikelen van Letters by Nens ook een kraampje hebben. Dus heb je nog een muntje over? Doneer deze dan bij onze stand.

6 december 2023: Pax Christi College in Druten in actie voor Serious Request

Jl. woensdag werden er gastlessen over ALS gegeven op het Pax Christi College in Druten. Dit in het kader van de NPO3FM actie.  Tijdens de lesdag van 10.30 tot 16.00 luisterden zo'n 400 leerlingen naar iemand met ALS. Ook Ellen was er bij. Beiden vertelden over hun ervaring met de ziekte en hun inzet voor deze actie. 

 

Estafetteloop naar het Glazen Huis

Leerlingen en medewerkers van het Pax Christi College organiseren deze weken diverse acties om geld op de halen voor ALS Nederland. Op vrijdag 22 december houden ze een estafetteloop naar Nijmegen om daar ter plekke een mooie cheque te kunnen overhandigen.

4 december 2023: in actie voor Serious Request

Grote bestellingen en kleine bestellingen. Via ons eigen warme netwerk komen ze  sinds de start van onze actie van alle kanten bij ons binnen.

Zo verkocht bestuurslid Annebet setjes kaarten aan Ruud, Helma, José, Jolanda, Maike, Bianca, Ingrid en Ellen.

 

Hartelijk dank! 

2 december 2023 Groen Kiosk Druten in teken van ALS

Deze zaterdag werd de Groene Kiosk in Druten bemenst door Frank en Mare; zij komen in actie voor de Stichting ALS Nederland.

Frank de Jong is van horeca de Lier in Puiflijk. Hij en Ellen delen het feit dat ze in dezelfde regio een dorpshuis runnen én een broer en resp. zus verloren aan ALS. Frank verkocht zijn bier en onze kaarten.

 

'Gewoon Ben' speciaalbier en muziek

Frank de Jong  liet een eigen speciaalbiertje brouwen en noemde het  ‘Gewoon Ben’. Naar Ben, de broer van Frank die onlangs aan de gevolgen van ALS overleed. Gewoon Ben is een biertje met een knipoog, want op het flesje is te lezen dat Ben helemaal niet van bier hield. Hij hield wel veel van muziek en daarom is zijn favoriete Spotify-lijst met smartphone te scannen van het etiket, zodat mensen tijdens het drinken van het biertje naar Bens lievelingsmuziek kunnen luisteren.

Gewoon Ben’ is te koop via: 

www.speciaalbierpakketten.com.

1 december 2023: al twee weken in actie voor Serious Request!

Grote bestellingen en kleine bestellingen. Sinds we op 17 november de actie zijn gestart hebben al veel vrienden, familie, bekenden en minder bekenden ons weten te bereiken.

Hartelijk dank voor al jullie donaties. We waarderen het enorm!

28 november 2023: grote dank aan de jarige!

BENDA druk & print is vriend van onze Stichting en leverancier van al ons drukwerk. En jarig, ze vieren vandaag hun 40-jarig jubileum. Van harte! 

Dit najaar ontvingen wij van hen het volgende bericht: “Wij bestaan dit jaar 40 jaar en gaan een uitnodiging sturen naar klanten. We willen daarin graag de Stichting Letters by Nens vermelden als cadeautip.” Wat een enorm vriendelijk geste.

We hebben tot nu toe al heel mooie bijdragen mogen ontvangen. Heel hartelijk dank BENDA en klanten!

25 november 2023: in actie voor Serious Request

Oud-collega Christien: "Ik heb jullie actie binnen de Rabobank in de regio Gelderland-Zuid onder de aandacht gebracht. Dat is waar Nancy ook werkzaam was. Maar ik heb hem ook landelijk gedeeld.

Nancy is nog altijd in gedachten bij haar oud-collega's van Rabobank. Ik weet zeker dat (oud-) collega's deze actie dan ook van harte steunen."

24 november 2023: in actie voor Serious Request

Grote bestellingen en kleine bestellingen. Via ons eigen warme netwerk komen ze  sinds de start van onze actie van alle kanten bij ons binnen.

 

Hartelijk dank! Stichting Urgente Noden Nederland; Romy; Annette; Lida; Ineke; Roy; Anne Marie; Greetje; Berry;  Christine; 

 

18 november 2023

Saffron was gisteravond weer druk doende met inpakken van de setjes #inpakservice #vooruitwerken

En al vroeg op de zaterdagochtend zijn de eerste bestellingen al weer aangenomen. 

 

Hartelijk dank! Marion; Heidi; Tonny; Daniella; Annemiek; Nardie; 

17 november 2023: We zijn van start! Voor 3FM Serious Request 2023

Oma Gerry heeft de eerste drie setjes afgenomen bij Betty.  

Via de website van NPO3FM zijn de eerste donaties ontvangen. 

En ook zijn de eerste bestellingen via de mail bij ons binnengekomen. 

 

Hartelijk dank! Miranda, Frank, Jelle en Daan; Brian en Sabine; Rene en Dorien; Fam. Waterval; Joke; Oma van Bodegom; Fam. Hoogerbrugge; Heinnie; De Hummels; Inge; Marieke; Madelijn; en vele anderen!

2 november 2023 Ons inpakteam van BVSDeest is van start gegaan

...nog even geduld. Vanaf 17 november zijn de kaarten te bestellen.

Nancy Thomassen je zou trots op ons zijn! #ALS #3FM #glazenhuis.

27 oktober 2023: We komen in actie voor 3FM Serious Request 2023

Van 17 november t/m de actieweek die loopt van 17-24 december 2023

 

Opbrengsten komen ten bate van Stichting ALS Nederland

In de week voor Kerst van 17 t/m 24 december 2023 betreden de 3FM-dj's het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. Hier zetten ze zich samen met heel Nederland dag en nacht in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor ALS-patiënten. 

We dragen dit doel natuurlijk het warmste hart toe. En komen ook in actie omdat Nens de acties van Serious Request altijd ondersteunde. 

 

Schaf één of meerdere setjes van 3 verschillende kaarten à 6,50 (incl. verzendkosten) aan en steun daarmee Serious Request voor ALS!

- nadere informatie over hoe je de setjes kunt bestellen volgt begin november -

En wat ondernemen we zo al?!

Oktober  2023:  Dank aan de Rabo ClubSupport stemcampagne!
Nens was Rabo. Ze heeft er een groot deel van haar professionele leven doorgebracht. Logisch dan ook dat we meededen aan de Rabo ClubSupport.

Dank aan alle stemmers! We ontvingen als Stichting een klein maar fijn bedrag om te besteden aan  materialen voor promotie artikelen.

Rabo ClubSupport is meer dan alleen de Stemcampagne. Iedereen verdient een club. Het is als een tweede thuis. Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom versterken wij clubs met kennis, netwerk en geld. Dat is goed voor jouw club & geweldig voor de samenleving.

 

Oktober 2023 My Heart For You

Fanny van My Heart For You maakt hartkussentjes voor lotgenoten. Vrouwen die borstkanker en een amputatie gehad hebben. Zij voegt daarbij kaarten van onze Stichting Letters by Nens. Ze bekostigt alles zelf. Lief!

September  2023:  3FM Serious Request 2023 in teken van onderzoek naar ALS, PSMA en PLS
Traditiegetrouw voert 3FM Serious Request in de week voor kerst actie voor een goed doel en zetten de dj’s zich dag en nacht in om zoveel mogelijk geld in te zamelen. 
Dit jaar staat het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen geheel in het teken van geld inzamelen voor onderzoek naar ALS, PSMA en PLS en hulpmiddelen voor patiënten.

Lees, kijk en luister verder: 3FM Serious Request - Stichting ALS Nederland

๐Ÿ’œAugustus  2023:  ALS onderzoekers: "De vooruitgang die we het afgelopen jaar hebben geboekt bij het blootleggen van de ziektemechanismen en de oorzaken, is ongekend."

Nu steeds meer bekend wordt over de oorzaken van ALS, PSMA en PLS, haken ook meer farmaceutische bedrijven aan die potentieel werkzame medicijnen willen uittesten. Het zorgt voor optimisme onder de Europese ALS-onderzoekers die in januari bijeenkwamen in Amsterdam. Philip van Damme en Leonard van den Berg praten je bij.

Lees verder: Interview Stichting ALS Nederland

 

Juni 2023

Ons mooie logo - ontworpen door Nens - heeft een extraatje gekregen.

Vanaf heden staat er 'Stichting' bij vermeld. Zodat we nog duidelijker zijn over waar onze inspanningen toe leiden.

Mei 2023

Vrienden van de Stichting. Nienke, dochter van nicht Femke, is aan het werk geslagen voor de Stichting. Ze maakt de mooiste armbandjes en speciaal voor ons onderstaand setje. Verkrijgbaar voor 7,95 bij 't Trefpunt in Deest én bij Nienke: Informatie | byynienke!

April 2023. Jaarlijkse donatie komt ten goede aan  Luka & The Lights - legt ALS uit aan kinderen

Jaarlijks dragen we een deel van onze opbrengsten af aan goede doelen (stichtingen) die zorgen voor een betere levenskwaliteit en/of zorg voor ALS patiënten en hun omgeving.  Dit jaar deden we dat aan Luka & The LightsWe zijn als Stichting onder de indruk van dit initiatief vanuit ervaringskundige  'weduwe in opleiding' dat gericht is op kinderen van ALS patiënten๐Ÿงก

Luka & The Lights: The creators of Luka had to explain ALS to their young kids when dad (age 35) was diagnosed with a form of ALS, a couple of years ago. There was hardly any information available let alone sufficient material. This resulted in writing the script for the short animated film Luka & the lights, produced especially for children of all ages, made by Big Grin Productions. Team Luka works together with doctors, specialists, other patients, teachers and the Dutch ALS Foundation.

Maart 2023 

We hebben deze maand twee mooie donaties mogen ontvangen. Vanuit Beuningen en Deest. Hartelijk dank!

๐Ÿ’œ12 februari 2023 Nens d'r verjaardag! ๐Ÿ’œ

Je had nog heul lang moeten leven Nens. Volkomen kak-dus dat we niet samen je verjaardag kunnen vieren vandaag.
Maar conform jouw zalige levenshouding doen wij door: wie zeurt is af, wie de zon niet ziet achter de wolken ook. Een borreltje met wat lekkers is vandaag verplicht. En ja, een beetje janken op zijn tijd is ook goed.

Januari 2023. Verkooppunt uitgelicht: BiSonder

Op de foto hieronder Joyce Hendriks van BiSonder voor kado's en verhalen in Wijchen. BiSonder is een maatschappelijke kadowinkel en vanaf het prille begin verkooppunt voor de Stichting. 

Joyce is de drijvende kracht achter BiSonder. Joyce: "BiSonder is een leerwerkplek speciaal voor mensen die een plek willen op de arbeidsmarkt, maar die stap naar een baan niet kunnen zetten. We willen onze medewerkers en klanten  inspireren, ontroeren en uitdagen." 

Wij zijn ongelooflijk blij met dit prachtige verkooppunt. 

Eindejaar 2022 

Judith van 't Schuurtje in Herveld, één van onze verkooppunten, maakte aan het einde van het jaar een mooi bedrag aan ons over. Dank je wel! 

En Esmeralda, die een shiatsu praktijk heeft in Tiel, kocht maar liefst 200 kaarten bij ons, maakte er een lief hangertje aan en deelt deze uit als bedankje aan haar klanten. Hoe leuk is dat!

Veel dank aan Joke en Engeline!

Joke en Engeline organiseerden een loterij tijdens de Kerstfair in 'Trefpunt op 18 december 2022. En daar werd heel goed gebruik van gemaakt. Het resulteerde in een prachtig bedrag voor de Stichting Letters by Nens.

Ellen Thomassen, de penningmeester van de Stichting en zus van Nens, nam het na afloop van de Kerstfair namens de Stichting in ontvangst. Onze waardering voor en dank aan jullie is groot.

 

 

 

18 december 2022 Kerstfair in 't Trefpunt in Deest

Dank allen voor jullie aankopen dan wel donaties bij onze eigen kraam. Daar gaven we een lootje bij weg.  

Het winnend lot (nr. 903) bleek in handen van Gertine. Zij heeft zich inmiddels via onze Facebookpagina gemeld. Veel plezier met een onvervalste Letters by Nens-borrelplank, maak er mooie herinneringen mee!

 

 

We kijken terug op een goed bezochte en leuke Kerstfair in 't Trefpunt in Deest in december 2022. 

Veel verenigingen stonden er met hun waren. En ook onze Stichting ontbrak niet. Annebet en Lilian bemensten de kraam. Ria en Piet, de ouders van Nens, kwamen natuurlijk even langs. 

Op de foto: Ria, Piet en Annebet.

Dank lieve kerstborrelaars in Puiflijk!

Tamar en José trotseerden de kou in Puiflijk en  bemensten samen de kraam op de dorps kerstborrel. Er werd van alles verkocht en ze ontvingen tal van donaties.

Dank lieve kerstborrelaars!

Tamar en José zitten inmiddels binnen op te warmen met  choco๐Ÿ˜ #kou #buiten #allesvoorde stichting 

(Op de foto Ellen, die even langs wipte, en José.)

Kerstdrukte met het inpakken

Decembermaand, dus volop drukte met het inpakken van onze producten. Op de foto zijn Corry en Ria (tevens de moeder van Nancy) van de Bond van Ouderen in Deest druk doende.  Niet op de foto maar ook heel druk bezig geweest is Saffron, het nichtje van Nancy.

Kerst, de beste tijd om te pieken!

Het is november2022  en zo langzamerhand raken wij in kerststemming. Bij Landwinkel de Zandroos in Afferden en Leuk! Bloem & Kado in Dodewaard zijn onze kerstkaarten inmiddels  verkrijgbaar. En Made With Love in Druten heeft ons al weer geholpen met een flink aantal borrelplanken. (Die ook door Sinterklaas gewaardeerd worden als kadootjes.)

๐Ÿ’œ Just Take it Day by Day, 27 oktober 2022 ๐Ÿ’œ 

Nens is vandaag al twee jaar niet meer bij ons.

We zetten haar creativiteit voort in de Stichting Letters by Nens.

 

Doe als Nens. Neem de dag zoals die komt en vergeet niet in je broek te piesen van het lachen!

Braderie in Deest

In augustus 2022 bemensen nichtjes Femke, Nienke en Saffron een kraampje op de Braderie in Deest. We zijn verheugd dat het telkens weer leidt tot een mooie opbrengst.

In Deest heeft Nens een deel van haar jeugd doorgebracht. Haar ouders en zus wonen er nog altijd. En daar bevindt zich dan ook het kloppend ๐Ÿ’œvan deze Stichting.

Nieuw Verkooppunt in Dodewaard

Bij Leuk! Bloem & Kado in Dodewaard was  Nancy zelf ook regelmatig te vinden. In juli 2022 sluit deze winkel zich als verkooppunt aan bij de Stichting.

Maas en Walers in actie voor ALS

'Frank de Jong en Ellen Thomassen zijn beiden exploitant van een dorpshuis. De een van dorpshuis de Lier in Puiflijk, de ander van dorpshuis 't Trefpunt in Deest. Beiden zijn ondernemers én ondernemend. Helaas is er nog een andere overeenkomst: zowel Franks als Ellen verloor een dierbare aan de ziekte ALS. Het is echter niet het verdriet dat hen samenbracht, maar de acties die ze op touw  hebben gezet voor Stichting ALS Nederland.'

Maas en Walers in actie voor ALS - DeMaasenWaler, juni 2022

 

De eerste opbrengst geschonken

Jaarlijks dragen we een deel van onze opbrengsten af aan goede doelen (stichtingen) die zorgen voor een betere levenskwaliteit en/of zorg voor ALS patiënten en hun omgeving.

Medio april 2022 heeft de penningmeester aan de Stichting ALS op de Weg een eerste bedrag overgemaakt. ๐Ÿงก

Kerst, de beste tijd om te pieken!

En gepiekt  hebben we! We kochten o.a. 75 borrelplanken in.  En zonder dat we er íets over hadden vermeld op onze Facebookpagina, waren er al 50 verkocht.  De rest volgde in de weken daarna. 

Jan Willem Tijssen , vers specialist in  Puiflijk en oud klasgenoot van Nancy, bood aan wat lekkers te verzorgen voor óp de borrelplank. 

 

ALS Nabestaandendag

Op 2 november 2021 vindt de ALS Nabestaandendag plaats. Tientallen nabestaanden, waaronder Ellen, zijn aanwezig.  Er wordt ruimte geboden om over je overleden familielid of vriend vertellen. 

Ellen vertelt er over de Stichting Letters by Nens en neemt kaarten mee om uit te delen: “Een mooie dag maak je zelf”.

 

 

Burendag september 2021

Saffron, Ellen en enkele vriendinnen bemensen de kraam op het plein  voor ’t Trefpunt in Deest. Met een mooie opbrengst aan het einde van de dag.

ALS Lenteloop
In juni 2021 lopen dochter Kyra, vriendin Betty, Esmeralda en Ineke mee met de ALS Lenteloop in De Bilt. 

Speciaal voor deze bijzondere dag hebben zij een shirt laten drukken in memory of Nancy. Zij hebben een mooi bedrag opgehaald voor de Stichting.

 

 

Dank aan de collega's van Nens bij de Rabobank

Van Nens haar oud collega’s van de Rabobank afdeling MKB ontvangen we de eerste grote donatie.  In april 2021 neemt Kyra de cheque in ontvangst uit handen van Leon van Esseveldt.

 

 

Oprichting Stichting  Letters by Nens

Op maandag 29 maart 2021 is de oprichtingsakte van de Stichting Letters by Nens ondertekend bij de notaris.

Kyra van Neerbos is voorzitter. Ellen Thomassen is penningmeester. En Lilian van Zandbrink is secretaris.  Mede oprichters zijn Saffron Derks en Tamar van Neerbos.  Algemeen bestuursleden zijn: José van den Berg, Annebet van Gemert en Betty van Bodegom, drie goede vriendinnen van Nancy.